Wednesday, March 11, 2009

Lets talk about bittersweetness of cocoa



Pada harini ini, buat pertama kalinya aku rase dark chocolate yang sangat pahit. Kenape pahit sangat ? because it contains 78% cocoa. Minah sebelah meja aku ni beli kat Mercato pavilion tadi and bg kitorang rase. Aku makan satu petak je sebesar 6x4 cm camtu tapi pastu rase cam mabuk coklat, chocolate overdose,hehehe.

Nama coklat tu Frey, No 1 in Switzerland. Agak2 korang rase cam nak mencabar kebolehan tekak korang, boleh la try coklat ni, tapi try yg extra dark bittersweet chocolate eh, jgn yg orange flavor plak.hehehe

2 comments:

Suffian Salim said...

actually..Switzerland adelah negara yg amat sejuk..sepanjang tahun,dan coklat ini amat sesuai dimakan disana ketika sejuk..di Malaysia?? lupakan saja...

eyda said...

Kat office ni sejuk2 aircond je, patut la tekak aku rase cam tersiksa makan coklat ni...hehehe